Gezinimi atla

MODUS™ metroloji yazılımı

Renishaw'un MODUS metroloji yazılımı karmaşık ölçümü basit hale getirir.

MODUS yazılımı, devrim yaratan REVO 5 eksenli ölçüm teknolojisi için tam destek dahil olmak üzere, denetim programlarını geliştirmek ve çalıştırmak için güçlü bir platform sunmaktadır.

  • MODUS gerçek zamanlı geniş raporlama modeli Renishaw’un UCC evrensel CMM kontrolörleri serisi dahil olmak üzere, I++ DME uyumlu metroloji kontrolörleri için tam destek.
  • REVO ile tam uyumluluk
  • CAD-destekli offline programlama, IGES, STEP, Parasolid® ve VDA-FS’in formatları için destekli
  • CATIA® (v5 and v4), Siemens® NX™ (daha önce Unigraphics®), Pro/E® ve Solidworks® CAD / CAM çözümleri ile yüksek kalitede entegrasyon
  • 5-eksenli hareketler dahil olmak üzere, tam hareket simülasyonu
  • Hakiki DMIS desteği
  • Sertifikalı matematik algoritmaları
  • Güçlü metin ve grafiksel raporlama
  • Belgelenmiş Q-DAS dahil olmak üzere, sonuç verilerinin esnek çıktısı

Güçlü Metroloji Yazılımı

MODUS blisk ölçümünün ekran görüntüsü

Renishaw’un MODUS yazılımı 5-eksenli ölçümler için güçlü bir platform sağlar. Düzenlenebilir bir kullanıcı arayüzü hakiki DMIS programlarının offline olarak geliştirilmesine, çizim geometrisine, gömülü boyutlara ve CAD’ten tam simülasyon ile alınan tolerans verilerine imkan verir. Yazılım, parça ölçümleri, parça oluşturulması ve parça hizalama için belgelenmiş algoritmaları içermektedir.

Programlar, ekran-üzerinde prob yolu doğrulama ile doğrudan CAD’ten çevrimdışı olarak yaratılabilir. CMM ortamı, fikstür ve parçanın tezgah üzerindeki konumu, 5-eksenli ölçüm programlarının tam simülasyonuna imkan tanıyarak tanımlanabilir. Hazırlanan program tezgahta çalışmaya hazır şekilde gelerek, ya hiç doğrulama süresi gerektirmediği ya da çok az gerektirdiği için, CMM’in çalışmadığı zamanı en aza indirir.

Karşılıklı çalışabilirliği sağlayan standartlar

MODUS gerçek zamanlı raporlama ekran-görüntüsü

DMIS, I++ DME, DML ve Microsoft® SQL Server gibi endüstri standartları üzerine kurulmuş olan MODUS, mevcut programlarınız ve raporlarınız ile uyumluluğu maksimum seviyeye çıkarır. Esnek raporlama seçenekleri, metin-tabanlı ve grafiksel raporları ve daha geniş kapsamlı SPC analizleri için kullanılan sertifikalı Q-DAS dahil olmak üzere, pek çok formatta verilebilen sonuç verilerini kapsar.

MODUS’un raporlama becerisi çok geniştir, kapsamlı kullanıcı-tanımlı formatlamalı klasik CMM metin raporlarını kapsar. Grafiksel raporlama, çubuk şemalar veya pek çok öğe için 3-boyutlu form çizimi dahil, sonuçların CAD modeli olarak gösterilmesine imkan verir.

Gelecek teminatlı

MODUS metroloji yazılımı, Renishaw’un gerçekleştireceği en son model sensör ve kontrolör teknolojisi yenilikleri için mutlaka geçerli olacağının garantisi ile, gelecek teminatı olan bir yatırımdır.

Bu, yüzey pürüzlülüğü ölçümü dahil olmak üzere, REVO 5-eksenli ölçüm sistemi için ileride piyasaya çıkacak sensörleri kapsayacaktır.

CMM'lerinizin gizli potansiyellerini açığa çıkarın

Mevcut CMM’lerin en son model yazılım, kontrolör ve sensör teknolojilerinin retrofitleri ile performanslarının ve ölçüm becerilerinin iyileştirilmesine yönelik fırsatları anlatan teknik açıklamayı okuyun.

  • Teknik açıklama:  CMM‘lerinizin gizli potansiyellerini ortaya çıkarın

    İmalat ile uğraşan tüm işyerleri için, proseslerin kontrol edilmesini ve ürünlerin doğrulanmasını sağlayan ölçüm çok önemlidir. Ama eski model koordinat ölçüm tezgahları (CMM’ler), eğer değişen ölçüm ihtiyaçlarını karşılayamazlarsa, üretimde darboğaz haline gelebilirler. Sensör, metroloji yazılımı ve kontrolör teknolojisindeki gelişmeler şimdi CADsürücülü programlamanın tüm avantajlarından faydalanırken, daha çok hassasiyet, daha hızlı ölçüm, daha fazla otomasyon ve yeni beceriler sağlayarak, mevcut CMM’lerin geliştirilmesi için fırsat tanıyor. Günümüzün ekonomik ortamında, ürünlerin sürümlerini yükseltmek hem ekonomik, hem de ekolojik açıdan bir gereklilik.

.

CMM denetim ürünleri bilgisi