Gezinimi atla

EVOLUTE™ enkoder serisi

RESOLUTE™ enkoder serisinden gelen endüstri lideri teknolojiye için dayanan EVOLUTE™ sistemi, geniş kurulum toleransları, geliştirilmiş toza karşı dayanıklılığı ve çok yönlü metroloji performansı ile 50 μm ölçek periyotlu gerçek-mutlak bir optik enkoderdir.

Yenilikçi görüntü işleme algoritmaları ve kirleticilere karşı dayanıklılık amacıyla optimize edilmiş optikler sayesinde yüksek işlemsel bütünlük korunur.

EVOLUTE enkoder mutlak pozisyonları 100 m/s’ye varan yüksek hızlarda 50 nm'ye kadar çözünürlük ile ölçer.

EVOLUTE enkoderler, lineer cetveller ve çeşitli seri arayüzlerle piyasada mevcuttur. (ADT logosu ile işaretli) tüm çeşitler, optimizasyon ve yerinde arıza bulmaya imkan veren kapsamlı gerçek zamanlı enkoder verileri toplayan opsiyonel İleri Teşhis Aracı ADTa-100 ve ADT View yazılımı ile uyumludur.

Web sitesi: EVOLUTE™ okuma kafası

Gerçek-mutlak pozisyon ölçümü

Mutlak piktogramı

EVOLUTE enkoder serisi, tek yönlü lineer cetvellerden mutlak pozisyon ölçümü sağlar. Pozisyon herhangi bir harekete gerek duymadan, başlatma anında hemen elde edilir ve bu özelliği enkoderi çok çeşitli hareket kontrol uygulamaları için uygun hale getirir.


Kolay kurulum ve sağlam çalışma

Kolay kurulum piktogramı

50 µm periyotlu tek yönlü bir cetvel kullanımı, EVOLUTE enkoder sistemine 500 µm'lik (kullanım yüksekliği) geniş bir kurulum toleransı sunarken, yenilikçi görüntü işleme algoritmaları ve optimize edilmiş optikler kirleticilere karşı dayanıklılık sağlar.


Çok yönlü metroloji performansı

Alt-Bölümleme Hatası (SDE) piktogramı

EVOLUTE enkoder sistemleri, ±150 nm Alt-Bölümleme Hatası (SDE) ve 10 nm RMS’den az ultra düşük gürültü (titreşim) ile mutlak pozisyon ölçümü sağlar, sorunsuz hız kontrolüne yönelik çok sayıda hareket kontrolü uygulaması için uygundur.

Lineer cetvel seçeneği

Cetvel türü

Cetvel adı

Hassasiyet

Cetvel aralığı

Termal genleşme katsayısı, 20 °C sıcaklıkta

Cetvel maksimum uzunluğu

Ray seçeneği ile paslanmaz çelik şerit

RTLA FASTRACK cetveli

Opsiyonel FASTRACK ile RTLC50


±10 μm/m


50 μm


10,1 ±0,2 μm/m/°C


10 020 mm'ye varan değerler


Opsiyonel İleri Teşhis Aracı ADTa-100

İleri Teşhis Aracı ADTa-100

EVOLUTE enkoder okuma kafaları İleri Teşhis Aracı ADTa-100 ve ADT View yazılımı ile uyumludur. Bu teşhis aracı ve yazılım daha zorlayıcı kurulum ve teşhislere yardımcı olmak için kapsamlı gerçek zamanlı enkoder veri bildirimi sağlar. Yol gösterici yazılım arayüzü aşağıdaki fonksiyonlar için kullanılabilir:

  • Uzaktan kalibrasyon
  • Tüm eksen uzunluğu boyunca sinyal optimizasyonu
  • Enkoder pozisyonunun dijital okumaları (cetvele göre)
  • Verilerin dışa aktarılması ve kaydedilmesi
  • Sıfıra ayarlama